Reklam
21 Ağustos 2017

Hacılar Uğurlandı

Hacılar Uğurlandı

Boyabatlı hacı adayları için Beyazıt Camii avlusunda uğurlama töreni düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla Boyabatlı 24 hacı adayı Beyazıt Camii avlusunda düzenlenen uğurlama töreniyle Kastamonu Hava Alanına uğurlandı.

Kur’an-ı Kerim ve ilahilerin okunuşu sonrasında İlçe Müftüsü İsa Sağlam hacı adaylarına sağ salim gidip dönme dileklerinde bulunduktan sonra sözlerine devamla;

“Sizler yeryüzünün ilk mabedi olan Kabe-i Muazzama’ya temiz bir kalple varmanız gerekiyor. Allah’ın resulünün gösterdiği şekilde hac görevini yerine getirirsen annenizin karnından yeni doğmuş gibi tertemiz olarak memleketinize geri dönersiniz. Çünkü öbür dünyada sizden mal, mülk, mücevher istemezler, Kalb-i Selim isterler.

Sizler hac ibadetlerinizde bizlere dua edin, ülkemizin birliği ve beraberliği için, iç ve dış düşmanların perişan olması için dua edin. Allahım yolunuzu açık etsin haccınız ve dualarınız kabul olsun

Allahım, gönlü hac ve umre yoluyla Kabe’yi ziyaret etme arzusuyla yanıp tutuşan kardeşlerimize de hacca gitmeyi nasip etsin.” dedi.

Hacı adayları yakınlarıyla vedalaştıktan sonra Durağan İlçesinden gelen 17 kişilk hac kafilesiyle birlikte otobüsle Kastamonu’ya hareket ettiler.

Hacı adaylarının Durağan İlçe Müftülüğü Vaizi Arif Aydınlı rehberliğinde Kastamonu’dan Mekke’ye uçacakları ifade edildi.

 


Haber Kaynak : Boyabat Sesi

Etiketler: /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.